Prostreno.cz

Telecí maso jako minutka

Lahodné dezertní víno Marsala dodá skvělou chuť sladkým i slaným pokrmům.

Ohodnotit
(18 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 1035 kJ / 247 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy21g
tuky11g

Ingredience na

  • 4 plátky telecí kýty - nejlépe ořech
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky hrubě mletého barevného pepře
  • 130 ml dezertního vína Marsala
  • 80 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce pažitky - nasekané

Postup přípravy

  1. Maso naklepejte plochou stranou paličky a obalte v mouce.
  2. V pánvi rozehřejte olej a máslo.
  3. Plátky masa po obou stranách opečte 2 - 3 minuty po každé straně.
  4. Maso vyndejte děrovanou lžící na nahřátý talíř a z obou stran osolte a opepřete.
  5. Na stejnou pánev nalijte víno, přiveďte k varu a přitom seškrabujte vařečkou všechny zbytky, které se přichytily na dno při pečení masa.
  6. Přilijte smetanu, přisypte pažitku a neustále míchejte, abyste získali hustou omáčku.
  7. Do omáčky vložte maso, prohřejte a podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,80g
  • Sacharidy:

    152,00g
    • Cukry:

      16,00g
  • Tuky:

    229,20g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 247 kcal

30

minut jízdy na kole

23

minut běhu

73

minut uklízení



Podobné recepty

Grilovaná telecí svíčková

(17 hlasů)
4h a 40min
1015 kJ

Plněné telecí plátky

(30 hlasů)
45min
1263 kJ

Pikantní telecí plátek

(12 hlasů)
1h a 10min
581 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí maso jako minutka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat