Prostreno.cz

Čočková polévka

Luštěninové polévky či jídla bychom měli do našich jídelníčků zařazovat alespoň 1 x týdně.

Ohodnotit
(28 hlasů)
  • 50min

    10min příprava

    40min vaření

  • 485 kJ / 116 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy19g
tuky2g

Ingredience na

  • 2 hrnky předem namočené čočky - červená čočka se, narozdíl od hnědé, nemusí namáčet a přesto je rychle uvařená
  • 1 ks cibule
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks rajčatového protlaku (115g)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce vinného octa
  • 2 lžíce soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce majoránky
  • 3 lžíce nasekané zelené petrželky
  • 1,5 l slabého zeleninového vývaru

Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte očištěnou, nakrájenou mrkev a dobře propláchnutou čočku.
  2. Zalijte vývarem a za občasného míchání vařte podle druhu použité čočky doměkka. Před dokončením vaření přidejte rajčatový protlak, podle chuti sůl a pepř, vinný ocet a cukr.
  3. Podávejte posypané petrželkou.

TIP:

Komu čočka způsobuje nadýmání, může zkusit v konečné fázi přípravy jídla přidat saturejku.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    76,04g
  • Sacharidy:

    347,70g
    • Cukry:

      119,20g
  • Tuky:

    113,40g
  • Vláknina:

    84,10g

Aktivita pro spálení: 116 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Hrachová polévka

(31 hlasů)
30min
299 kJ

Polévka se špenátem

(21 hlasů)
30min
320 kJ

Polévka se sterilovanou kukuřicí

(20 hlasů)
40min
237 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

kattkaa
08.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Čočková polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat