Prostreno.cz

Jablka s badyánem

Horký jablečný kompot přijde v podzimním počasí vhod.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 20min

    10min příprava

    10min vaření

  • 740 kJ / 176 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy33g
tuky5g

Ingredience na

  • 3 ks jablek
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 400 ml 100% jablečné šťávy
  • 0,5 lžíce třtinového cukru
  • 3 ks badyánu
  • 40 g kandovaného zázvoru - nasekaný
  • 3 lžíce zázvorového sirupu

Postup přípravy

  1. Oloupejte jablka, nakrájejte je na polovinu, vyjměte jádřinec a jablka pokapejte citronovou šťávou.
  2. Do rendlíku nalijte jablečnou šťávu, přidejte cukr, badyán, zázvor, zázvorový sirup a přiveďte k varu.
  3. Snižte přívod tepla na minimum, do rendlíku vložte jablka a duste zvolna 6-10 minut, podle druhu jablek.
  4. Jablka rozdělte do misek a hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    8,80g
  • Sacharidy:

    279,00g
    • Cukry:

      179,00g
  • Tuky:

    16,00g
  • Vláknina:

    6,00g

Aktivita pro spálení: 176 kcal

22

minut jízdy na kole

16

minut běhu

52

minut uklízení



Podobné recepty

Angreštový džem

(18 hlasů)
45min
552 kJ

Meruňkový džem

(18 hlasů)
50min
603 kJ

Malinový džem s vanilkou

(11 hlasů)
35min
655 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jablka s badyánem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat