Prostreno.cz

Restovaná telecí játra

Připravte si telecí játra s dobrým vínem.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 624 kJ / 149 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy5g
tuky8g

Ingredience na

  • 800 g telecích jater
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce másla
  • 3 ks lahůdkové cibulky
  • 180 ml kvalitního suchého bílého vína
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce bílého octa
  • 4 lžíce petrželky - nasekané
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Očištěná játra nakrájejte na proužky.
  2. Cibuli nakrájejte na tenké plátky.
  3. V rendlíku rozehřejte 1 lžíci másla a olivový olej, přidejte ocet a cukr.
  4. Promíchejte, přidejte nakrájenou cibulku a játra. Restujte přibližně 8 minut.
  5. Játra vyndejte děrovanou lžíci na talíř.
  6. Do rendlíku nalijte víno a svařte ho na polovinu.
  7. Do vzniklé šťávy vmíchejte zbývající máslo, promíchejte, vložte zpět játra a jen prohřejte.
  8. Osolte, opepřete a podávejte posypané petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,30g
  • Sacharidy:

    189,40g
    • Cukry:

      110,00g
  • Tuky:

    188,35g
  • Vláknina:

    26,00g

Aktivita pro spálení: 149 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Plněné telecí plátky

(30 hlasů)
45min
1263 kJ

Telecí játra s cibulkou

(13 hlasů)
50min
860 kJ

Telecí kuličky s kerblíkem

(18 hlasů)
50min
599 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Restovaná telecí játra

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat