Prostreno.cz

Dijonský dušený králík

Králík dušený s bílým vínem, hořčicí a smetanou.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 802 kJ / 191 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny22g
sacharidy1g
tuky10g

Ingredience na

  • 1400 - 1600 g naporcovaného králíka
  • 6 lžic dijonské hořčice
  • 4 lžíce oleje
  • 3 špetky čerstvě mletého pepře
  • 4 špetky soli
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 hrst petrželky - nasekané

Postup přípravy

  1. Jednotlivé porce králíka opepřete, osolte a pomocí mašlovačky bohatě potřete dijonskou hořčicí.
  2. V pekáči rozehřejte olej a opečte na něm porce králíka ze všech stran.
  3. Maso podlijte bílým vínem a v ložte do trouby předehřáté na 180 °C, pečte asi hodinu. Občas porce obracejte a přelévejte vypečenou šťávou.
  4. Když je maso měkké, vyjměte ho na talíř.
  5. V pekáči rozmíchejte smetanu a oškrabejte zkaramelizované připečené zbytky ze stran pekáče.
  6. Šťávu zahřejte, případně zahustěte moučným máslem (lžíce změklého másla rozmíchaná se lžičkou hladké mouky).
  7. Do omáčky vložte zpět porce králíka, prohřejte, posypte petrželkou a můžete podávat.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,12g
  • Sacharidy:

    81,00g
    • Cukry:

      7,20g
  • Tuky:

    155,30g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 191 kcal

23

minut jízdy na kole

18

minut běhu

57

minut uklízení



Podobné recepty

Králík s hořčičnou omáčkou

(22 hlasů)
1h a 20min
750 kJ

Králík na smetaně s tymiánem

(26 hlasů)
1h a 45min
604 kJ

Marinovaný králík

(14 hlasů)
1h a 35min
698 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dijonský dušený králík

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat