Prostreno.cz

Ryba na kerblíku

Ve staročeské kuchyni byl kerblík přísadou v kynutých tvarohových koláčích. M. D. Rettigová ve své kuchařce dávala přednost studené kerblíkové omáčce k vařenému hovězímu masu. Dříve byl kerblík u nás méně opomíjen. Zkuste si ho připomenout s tímto receptem na candáda na kerblíku.

Ohodnotit
(20 hlasů)
  • 40min

    15min příprava

    25min vaření

  • 164 kJ / 39 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy5g
tuky0g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Omyté cukety nakrájejte na kousky 6-8 cm. Cibulky našikmo nakrájejte na délku 3 cm. Cukety a cibulky dejte do kastrolu, zalijte vývarem a poduste 5 minut.
  2. Na cukety položte omyté porce candáta. Osolte, posypte lístečky kerblíku (pár snítek si ponechte na dekoraci) přidejte špetku fenyklu, přikryjte a duste 15 minut.
  3. Podávejte s kouskem citrónu.

TIP:

Maso candáta patří mezi nejjemnější maso sladkovodních ryb, protože nemá příliš svalových kůstek.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,00g
  • Sacharidy:

    51,60g
    • Cukry:

      11,00g
  • Tuky:

    4,14g
  • Vláknina:

    12,00g

Aktivita pro spálení: 39 kcal

4

minut jízdy na kole

3

minut běhu

11

minut uklízení



Podobné recepty

Filé zapečené se zakysanou smetanou

(24 hlasů)
40min
694 kJ

Platýz s hroznovým vínem

(17 hlasů)
45min
591 kJ

Cejn na zelenině

(11 hlasů)
1h a 25min
526 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Ryba na kerblíku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat