Prostreno.cz

Plněný baklažán

Připravte si zapékaný lilek neboli baklažán.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 5min

    40min příprava

    25min vaření

  • 649 kJ / 155 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy4g
tuky12g

Ingredience na

  • 2 ks většího lilku
  • 2 ks velkých rajčat
  • 200 g tvrdého sýra
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 snítky zelené petrželky
  • 4 špetky soli
  • 4 stroužky česneku
  • 200 g šunky vcelku

Postup přípravy

  1. Umyté lilky překrojte na poloviny a osolte, nechte odpočinout 30 minut, pak opláchněte.
  2. Lilky vydlabejte lžící. Vydlabanou masu dejte na pánev s olejem, přidejte prolisovaný česnek, rajčata nakrájená na kousky, nasekanou šunku a lehce osolte. Poduste 5 minut.
  3. Do vydlabaných lilků dejte směs podušeného lilku nahoru položte plátek sýra a dejte do trouby vyhřáté na 200° C zapéct. Pečte až se sýr začne tavit.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,13g
  • Sacharidy:

    51,51g
    • Cukry:

      6,00g
  • Tuky:

    138,01g
  • Vláknina:

    10,10g

Aktivita pro spálení: 155 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

46

minut uklízení



Podobné recepty

Zapečená rajčata

(23 hlasů)
1h a 10min
745 kJ

Artyčoky s mozzarellou

(20 hlasů)
60min
674 kJ

Zeleninová pánev

(20 hlasů)
45min
324 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněný baklažán

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat