Prostreno.cz

Treska s estragonem

Velmi dietní příprava ryby s voňavými bylinkami.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 35min

    10min příprava

    25min vaření

  • 934 kJ / 223 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy3g
tuky14g

Ingredience na

  • 2 ks steaku z tresky
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky bílého pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Na ozdobu
  • 2 snítky čerstvého kopru
  • Na přeliv
  • 100 ml polosuchého bílého vína
  • 2 ks žloutků
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 snítky estragonu - čerstvého, nasekaného
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce smetany

Postup přípravy

  1. Omyté steaky posypte solí a pepřem. Do hrnce nalijte do výšky 5 cm vodu, vložte pařáček na knedlíky, který potřete olejem.
  2. Vodu přiveďte k varu, vložte steaky, přikryjte a poduste 15 minut. Po 5 minutách otočte. Vyndejte na teplý talíř.
  3. Mezitím ve vodní lázni vyšlehejte víno, 2 lžíce smetany a 2 žloutky, osolte, ochuťe pepřem, přidejte hořčici a nasekaný estragon. Šlehejte až hmota zhoustne.
  4. Na talíř dejte rybu a přelijte omáčkou. Podávejte s brambory, ozdobte koprem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    87,72g
  • Sacharidy:

    190,49g
    • Cukry:

      17,40g
  • Tuky:

    180,40g
  • Vláknina:

    60,00g

Aktivita pro spálení: 223 kcal

27

minut jízdy na kole

21

minut běhu

66

minut uklízení



Podobné recepty

Treska na zelenině

(17 hlasů)
60min
345 kJ

Plněná treska

(18 hlasů)
50min
506 kJ

Treska s pomerančovým máslem

(10 hlasů)
2h a 30min
702 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska s estragonem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat