Prostreno.cz

Celerová polévka s květákem

Hustý, celerový krém s květákem.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 50min

    25min příprava

    25min vaření

  • 348 kJ / 83 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy6g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Květák rozdělte na malé kousky.
  2. Oloupanou mrkev nakrájejte na plátky.
  3. Oloupaný celer nakrájejte na malé kostičky. V hrnci na másle zeleninu orestujte a zalijte vývarem.
  4. Přidejte květák a vařte 15 minut, nebo až je zelenina měkká.
  5. Pomocí děrované lžíce vyberte růžičky květáku a polévku rozmixujte.
  6. V malém množství polévky - asi půl hrnku, rozšlehejte žloutky a přidejte je do polévky, důkladně promíchejte.
  7. Do polévky vložte zpět květák.
  8. Podávejte posypané petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    23,33g
  • Sacharidy:

    33,51g
    • Cukry:

      6,80g
  • Tuky:

    108,91g
  • Vláknina:

    9,10g

Aktivita pro spálení: 83 kcal

10

minut jízdy na kole

7

minut běhu

24

minut uklízení



Podobné recepty

Francouzská sýrová polévka

(1 hlasů)
45min
748 kJ

Kerblíková polévka

(1 hlasů)
40min
389 kJ

Polévka s čedarem

(4 hlasů)
45min
370 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Celerová polévka s květákem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat