Prostreno.cz

Telecí maso dušené se zeleninou

Jemné telecí maso dušené v červeném víně se šalotkou.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 2h a 0min

    30min příprava

    1h a 30min vaření

  • 677 kJ / 161 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy13g
tuky6g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na větší kostky. Šalotku oloupejte.
  2. Oloupanou mrkev nakrájejte na kolečka.
  3. Na oleji orestujte maso, posypte ho paprikou a promíchejte.
  4. Maso zalijte vínem, vývarem, přidejte skořici, bobkový list, nakrájený česnek, vinný ocet a tymián. Duste doměkka.
  5. V polovině dušení přidejte k masu mrkev, šalotku, rajčatový protlak, podle chuti osolte a opepřete.
  6. K měkkému masu vmíchejte studené máslo.
  7. Podávejte nejlépe s bramborovou kaší.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    100,74g
  • Sacharidy:

    357,60g
    • Cukry:

      29,00g
  • Tuky:

    211,58g
  • Vláknina:

    158,10g

Aktivita pro spálení: 161 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení



Podobné recepty

Telecí kostky s houbami

(14 hlasů)
1h a 25min
610 kJ

Zapečené mleté telecí maso

(13 hlasů)
1h a 30min
799 kJ

Plněné telecí plátky

(10 hlasů)
1h a 25min
1134 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Telecí maso dušené se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat