Prostreno.cz

Pórkový krém s řapíkatým celerem

Rozmixovaná zelenina polévku zdravě zahustí.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 250 kJ / 59 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy9g
tuky2g

Ingredience na

  • 3 ks brambor
  • 2 ks pórku - pouze bílá část, jen malý kousek zelené
  • 1 ks řapíkatého celeru
  • 1 stroužek česneku - nakrájený na plátky
  • 1,5 l domácího kuřecího vývaru
  • 150 ml smetany na vaření
  • 2 lžíce másla
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • Na ozdobu
  • 6 snítek celerové natě

Postup přípravy

  1. Pórek, řapíkatý celer a oloupané brambory nakrájejte.
  2. V hrnci nechte rozehřát máslo, přidejte pokrájenou zeleninu a míchejte 5 minut.
  3. Zeleninu zalijte vývarem a vařte 20 minut, nebo až je zelenina měkká.
  4. Polévku rozmixujte ponorným mixérem.
  5. Do polévky přidejte smetanu, prolisovaný česnek, podle potřeby dochuťte solí, pepřem a vařte 5 minut.
  6. Podávejte ozdobené celerovou natí.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,89g
  • Sacharidy:

    151,92g
    • Cukry:

      15,53g
  • Tuky:

    98,70g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 59 kcal

7

minut jízdy na kole

5

minut běhu

17

minut uklízení



Podobné recepty

Polévka s kukuřicí

(3 hlasů)
50min
259 kJ

Sýrová polévka se žampiony

(5 hlasů)
50min
329 kJ

Polévka z čerstvých rajčat

(1 hlasů)
1h a 5min
197 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Cuketová polévka se sýrem

(4 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pórkový krém s řapíkatým celerem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat