Prostreno.cz

Sladké bramboráky

Rakouské bramboráčky s rozinkami a sýrem.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 766 kJ / 183 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy22g
tuky9g

Ingredience na

  • 800 g brambor
  • 3 lžíce sýra ricotta
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce pískového cukru
  • 2 lžíce pomerančové kůry - nahrubo nastrouhané
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 2 špetky soli
  • 1 ks rozšlehaného vejce
  • 1 hrst velkých rozinek
  • Na smažení
  • 100 ml rostlinného oleje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Oloupané brambory nastrouhejte do velké misky. Přebytečnou vodu slijte.
  3. Přidejte ricottu, mouku, cukr, pomerančovou kůru, prášek do pečiva, sůl, vejce a rozinky – vše důkladně promíchejte.
  4. Ve velké, těžké pánvi postupně upečte bramboráčky.
  5. Upečené pokládejte na plech vyložený pečícím papírem a dejte je ještě na 10 minut do předehřáté trouby.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,91g
  • Sacharidy:

    349,42g
    • Cukry:

      159,53g
  • Tuky:

    122,58g
  • Vláknina:

    8,00g

Aktivita pro spálení: 183 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení



Podobné recepty

Banánový moučník s čokoládou a banány

(12 hlasů)
1h a 30min
1210 kJ

Bábovka s banány

(10 hlasů)
1h a 20min
983 kJ

Koláč s celozrnnou moukou

(6 hlasů)
1h a 5min
1216 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Sladké bramboráky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat