Prostreno.cz

Treska v anglické slanině

Vyzkoušejte tento rychlý a snadný recept na přípravu tresky.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 1378 kJ / 329 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny28g
sacharidy13g
tuky24g

Ingredience na

  • 4 porce tresky - nebo jiné ryby
  • 5 špetek soli
  • 4 porce mletého pepře
  • 12 plátků anglické slaniny
  • 3 lžíce másla
  • 1 svazek pažitky - nasekané
  • 150 ml 33% smetany

Postup přípravy

  1. Porce tresky osolte, opepřete a opečte zvolna z obou stran na 2 lžících másla.
  2. Plátky slaniny lehce opečte postupně nasucho v pánvi.
  3. Opečené plátky vyndejte, položte je na papírový ubrousek a nechte okapat.
  4. Z pánve slijte vypečený tuk ze slaniny, v pánvi rozehřejte máslo, přidejte nasekanou pažitku, smetanu a 5 minut povařte. Podle chuti osolte.
  5. Opečenou tresku opatrně zabalte do plátků slaniny, položte je do pánve s omáčkou a nechte prohřát.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    76,72g
  • Sacharidy:

    73,80g
    • Cukry:

      11,14g
  • Tuky:

    157,70g
  • Vláknina:

    27,00g

Aktivita pro spálení: 329 kcal

41

minut jízdy na kole

31

minut běhu

98

minut uklízení



Podobné recepty

Candát na kmínu

(2 hlasů)
35min
491 kJ

Treska na zelenině pečená v troubě

(4 hlasů)
60min
403 kJ

Treska s cherry rajčaty

(1 hlasů)
40min
268 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska v anglické slanině

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat