Prostreno.cz

Jehněčí na olivách

Neochutnat na jaře jehněčí maso by byla škoda.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 2h a 0min

    30min příprava

    1h a 30min vaření

  • 979 kJ / 234 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy1g
tuky17g

Ingredience na

  • 80 ml octa balsamico
  • 80 ml olivového oleje
  • 1,2 kg jehněčí kýty
  • 1,5 lžičky soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 250 g žampionů
  • 1 svazek směsi oblíbených bylinek
  • 80 g oliv - nakrájených na plátky
  • 300 ml červeného vína

Postup přípravy

  1. Maso dejte do pekáčku.
  2. Olej a ocet balsamico smíchejte a maso potřete.
  3. Maso osolte, opepřete, kolem masa rozložte bylinky, maso přikryjte a nechte v chladu 24 hodin marinovat.
  4. Maso podlijte vínem a dejte do trouby předehřáté na 180 °C, pečte 60 minut.
  5. K masu přidejte olivy, nakrájené žampiony a pečte ještě přibližně 30 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,19g
  • Sacharidy:

    75,68g
    • Cukry:

      7,20g
  • Tuky:

    138,47g
  • Vláknina:

    29,72g

Aktivita pro spálení: 234 kcal

29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

69

minut uklízení



Podobné recepty

Jehněčí kotlety na zelenině a bílém víně

(1 hlasů)
1h a 55min
723 kJ

Dušené jehněčí maso se smetanou

(3 hlasů)
1h a 20min
986 kJ

Jehněčí kari

(1 hlasů)
1h a 50min
738 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Jehněčí na olivách

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat