Prostreno.cz

Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

Králík nemusí být pouze pečený a doplněný tučným bůčkem a kyselým zelím. Vhodný je i pro grilování. Zkuste recept podle šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha! Gastronomicky patří králík k drůbeži, proto si Šéf na grilu udělal také ušáka domácího.

Ohodnotit
(21 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 826 kJ / 197 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny20g
sacharidy4g
tuky12g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Králičí stehna omyjte pod studenou vodou. Osušte je papírovou utěrkou a zbavte blan. Ostrým nožem udělejte do masa zářezy a vsuňte do nich plátky slaniny.
  2. Maso protkněte snítkami rozmarýnu a uložte ho do pekáčku.
  3. Bylinky smíchejte v misce a vzniklou marinádou přelijte králíka.
  4. Maso přikryjte mikrotenovu fólií a nechte je odležet v lednici, nejlépe přes noc.
  5. Rozpalte gril. Rošt okartáčujte a naolejujte. Nejprve opečte maso ve střední části grilu a poté ho přesuňte blíž ke kraji. Často ho otáčejte kleštěmi a potírejte zbylou marinádou, dokud není propečené. Počítejte tak s 20 minutami grilování.
  6. Hotové porce dejte na talíře, osolte je, přikryjte a nechte 5-10 minut stát. Králíka podávejte s bílým pečivem a zeleninovým salátem.

TIP:

Zemí galského kohouta inspirovaný králičí zadek na hořčici, bylinkách a citronu Zdeněk Pohlreich nejprve prošpikoval klínky slaniny, osolil a opepřil. Porce nechal odležet v ledničce v marinádě z dijonské hořčice, tymiánu, citronové šťávy, rozmarýnu a oleje. Maso pekl pomalu stranou žároviště a raději pod pokličkou, aby se králičí maso pěkně propeklo.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    108,00g
  • Sacharidy:

    163,30g
    • Cukry:

      15,34g
  • Tuky:

    159,38g
  • Vláknina:

    60,00g

Aktivita pro spálení: 197 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

58

minut uklízení



Podobné recepty

Králík v pelíšku

(11 hlasů)
1h a 15min
742 kJ

Králík na víně

(15 hlasů)
1h a 20min
923 kJ

Králík s tymiánem a bazalkou

(14 hlasů)
1h a 15min
807 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marinovaný grilovaný králík podle Zdeňka Pohlreicha

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat