Prostreno.cz

Polévka z červené řepy s jablky

Snadná, chutná a zdravá polévka.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 289 kJ / 69 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky4g

Ingredience na

  • 600 g červené řepy
  • 1 ks cibule
  • 2 ks jablek
  • 1 ks pastináku
  • 2 lžíce oleje
  • 1.5 l slabého, domácího, zeleninového vývaru
  • 1.7 l červeného vinného octa
  • 1 lžička pískového cukru
  • 2 špetky soli
  • 0.5 hrnku nasucho opražených arašídů - volitelné
  • K podávání
  • 200 g tvarohového sýra
  • Na posypání
  • 5 špetek drcené barevného pepře
  • 0.5 hrnku petrželky - nasekané

Postup přípravy

  1. Oloupanou, nakrájenou cibuli nechte zesklovatět na oleji.
  2. Přidejte na hrubém struhadle nakrájenou, oloupanou řepu a pastinák a na kostičky nakrájená, neoloupaná jablka.
  3. Vše zalijte vývarem a vařte 25-30 minut.
  4. Polévku dochuťte solí, vinným octem a cukrem.
  5. Podávejte s rozdrobeným sýrem, posypané arašídy, pepřem a nasekanou petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    67,90g
  • Sacharidy:

    244,60g
    • Cukry:

      134,00g
  • Tuky:

    186,77g
  • Vláknina:

    45,00g

Aktivita pro spálení: 69 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

20

minut uklízení



Podobné recepty

Polévka ze žluté cukety

(3 hlasů)
50min
231 kJ

Dýňový krém s gorgonzolou

(1 hlasů)
1h a 5min
304 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z červené řepy s jablky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat