Prostreno.cz

Vepřová panenka s omáčkou z gorgonzoly

Chuťově nevýraznou vepřovou panenku skvěle doplní sýrová omáčka.

  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 573 kJ / 137 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy14g
tuky5g

Ingredience na

  • 700 g vepřové panenky
  • 1 hrnek panko strouhanky
  • 800 g brambor
  • 400 ml smetany na vaření
  • 120 g rozdrobeného sýra Gorgonzola
  • 0.5 hrnku zelené petrželky - nasekané
  • 4 špetky soli

Postup přípravy

  1. Vepřovou panenku nakrájejte na plátky a lehce naklepejte.
  2. Oloupané brambory nakrájejte na plátky.
  3. Do zapékací misky uložte plátky masa, osolte je a posypte je strouhankou.
  4. Na strouhanku uložte plátky brambor.
  5. V misce rozmíchejte rozdrobený sýr a smetanu. Smetanou přelijte brambory s masem.
  6. Přikryjte, dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte přibližně 40 minut, nebo až je maso měkké.
  7. Podávejte posypané petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,30g
  • Sacharidy:

    104,10g
    • Cukry:

      7,53g
  • Tuky:

    45,06g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 137 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

40

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové nudličky s brokolicí

(3 hlasů)
1h a 20min
943 kJ

Vepřové maso na pórku

(1 hlasů)
55min
884 kJ

Vepřové maso s nudlemi

(1 hlasů)
1h a 20min
964 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s omáčkou z gorgonzoly

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat