Prostreno.cz

Pražma s rozmarýnem a citronovou kůrou

Ryba připravená podle řeckého receptu.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 709 kJ / 169 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy4g
tuky12g

Ingredience na

  • 1.5 kg pražmy - celá, vykuchaná ryba
  • 1 ks citronu
  • 1.5 lžíce citronové kůry - nastrouhané
  • 2 větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 5 špetek soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 2 ks lahůdkové cibulky
  • 2 ks sušených rajčat v oleji
  • 1 lžička chilli vloček - volitelné
  • 3 plátky másla

Postup přípravy

  1. Omytou rybu osolte, opepřete, dovnitř ryby vložte větvičky rozmarýnu, přidejte polovinu citrónu a 1 lahůdkovou cibulku.
  2. Rybu položte do zapékací misky, kolem ryby uložte druhou půlku citronu nakrájenou na plátky.
  3. Rybu posypte citronovou kůrou, chilli vločkami a nasekanými rajčaty.
  4. Na rybu položte plátky másla a pečte přikryté v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 20 minut.
  5. Rybu odkryjte a pečte ještě 15-25 minut, podle velikosti ryby.
  6. Podávejte posypané nakrájenou natí cibulky.

TIP:

Podle tohoto receptu můžete připravit i jiné ryby.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,30g
  • Sacharidy:

    183,90g
    • Cukry:

      32,00g
  • Tuky:

    120,75g
  • Vláknina:

    74,00g

Aktivita pro spálení: 169 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

50

minut uklízení



Podobné recepty

Citronový pstruh

(5 hlasů)
45min
775 kJ

Špízy z lososa

(2 hlasů)
35min
1006 kJ

Minutka z tuňáka

(6 hlasů)
30min
788 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Pražma s rozmarýnem a citronovou kůrou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat