Prostreno.cz

Polévka z lilku

Hustá, sytá, krémová polévka z pečeného lilku.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 45min

    60min příprava

    45min vaření

  • 584 kJ / 139 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy9g
tuky11g

Ingredience na

  • 1 ks většího lilku
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 3 špetky soli
  • 0.5 lžičky drceného koriandru
  • 1 špetka kmínu
  • 1 ks šalotky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce domácího zeleninového vývaru - nebo z kostky
  • 3 ks lahůdkové cibulky - nať
  • 50 g plátků mandlí - orestovaných

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Nejprve si připravte lilek. Dobře jej omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Položte je na papírový ubrousek a mírně osolte. Nechte je alespoň 30 minut vypotit, aby ztratily vodu.
  3. Přebytečnou vodu setřete, plátky položte na plech vyložený pečícím papírem a všechny potřete olejem.
  4. Vložte je do předehřáté trouby a pečte přibližně 20 minut, dokud nezískají zlatavou barvu. Nesmí se připálit.
  5. Na másle nechte zpěnit nakrájenou šalotku, přidejte koriandr, kmín a minutu míchejte, zalijte vývarem a vařte 5 minut.
  6. Do vývaru nasypte pečený lilek, polévku rozmixujte a prohřejte.
  7. Před podáváním polévku posypte mandlemi a nakrájenou cibulovou natí.

TIP:

Polévku můžete zjemnit kokosovým mlékem, nebo smetanou.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,10g
  • Sacharidy:

    105,30g
    • Cukry:

      20,80g
  • Tuky:

    272,85g
  • Vláknina:

    29,80g

Aktivita pro spálení: 139 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

41

minut uklízení



Podobné recepty

Dýňový krém s gorgonzolou

(1 hlasů)
1h a 5min
304 kJ

Vývar s růžičkovou kapustou

(1 hlasů)
1h a 20min
322 kJ

Polévka z jablek a červené řepy

(1 hlasů)
1h a 5min
264 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka z lilku

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat