Prostreno.cz

Brambory s čedarem

Dvakrát pečené brambory.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 782 kJ / 186 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy12g
tuky14g

Ingredience na

  • 1.5 kg brambor
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 200 g anglické slaniny
  • 200 g sýra čedar - nahrubo nastrouhaného
  • 120 g majonézy
  • 250 ml smetany
  • 2 ks lahůdkové cibulky
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Brambory nasypte na plech (aby se nepřekrývaly) vyložený pečícím papírem, pokapejte je olejem a pečte v troubě 10 minut. Nechte vychladnout.
  3. Brambory nasypte do zapékací misky.
  4. Slaninu nakrájejte na plátky, pak na kostky a nasypte ji k bramborám.
  5. Majonézu smíchejte se smetanou, podle chuti osolte, opepřete a přidejte k bramborám. Vše promíchejte a dejte do trouby předehřáté na 190 °C. Pečte přibližně 35 minut.
  6. Brambory posypte sýrem a dejte na 10 minut zpět do trouby.
  7. Před podáváním posypte brambory nakrájenou cibulkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    80,22g
  • Sacharidy:

    98,34g
    • Cukry:

      15,20g
  • Tuky:

    288,66g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 186 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

55

minut uklízení



Podobné recepty

Brambory s brokolicí

(5 hlasů)
50min
320 kJ

Pečené brambory se sýrem a rozmarýnem

(2 hlasů)
55min
521 kJ

Nové brambory s pórkem

(1 hlasů)
55min
416 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Brambory s čedarem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat