Prostreno.cz

Květák s pažitkovou omáčkou

Dozlatova osmažený květák v klasickém trojobalu mají rádi děti i dospělí. Připravte si květák vařený, přelitý omáčkou. Bude vám taky chutnat.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 1049 kJ / 250 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy6g
tuky28g

Ingredience na

  • 1 ks velkého květáku
  • 1 lžička soli
  • Na omáčku
  • 300 ml 33% smetany
  • 2 lžíce studeného másla
  • 1 svazek pažitky
  • 0.5 lžičky cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 špetky mletého bílého pepře
  • 2 špetky soli
  • 1 lžíce světlé instantní jíšky

Postup přípravy

  1. Smetanu přiveďte k varu, přidejte jíšku a vařte 10 minut.
  2. Dochuťte solí, cukrem, pepřem a citronovou šťávou.
  3. Nakonec vmíchejte máslo a nasekanou pažitku.
  4. Květák uvařte v osolené vodě doměkka, měkký květák sceďte a podávejte přelitý omáčkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,00g
  • Sacharidy:

    229,50g
    • Cukry:

      113,00g
  • Tuky:

    166,40g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 250 kcal

31

minut jízdy na kole

23

minut běhu

74

minut uklízení



Podobné recepty

Zapečený květák

(3 hlasů)
1h a 10min
578 kJ

Mleté maso zapečené s květákem

(3 hlasů)
1h a 15min
626 kJ

Brokolice zapečená s květákem

(4 hlasů)
55min
884 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Květák s pažitkovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat