Prostreno.cz

Telecí maso se šalotkou, mrkví a žampióny

Jemné telecí maso dušené v červeném víně .

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 596 kJ / 142 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy12g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na silnější plátky a orestujte je na 2 lžících másla a 2 lžících oleje.
  2. Maso podlijte vínem, osolte, opepřete, přidejte oloupanou, na větší kousky nakrájenou mrkev, oloupaný česnek, bobkový list, tymián a duste doměkka. Pokud je třeba, podlijte ještě vínem, nebo vývarem.
  3. Šalotky oloupejte a vcelku je poduste spolu s nakrájenými žampióny na 3 lžících oleje a lžíci másla.
  4. Cibulky a žampióny přidejte k měkkému masu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    62,83g
  • Sacharidy:

    201,38g
    • Cukry:

      21,00g
  • Tuky:

    196,70g
  • Vláknina:

    74,82g

Aktivita pro spálení: 142 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení



Podobné recepty

Telecí svíčková s čerstvými bylinkami

(7 hlasů)
50min
584 kJ

Dušené telecí maso s mrkví

(6 hlasů)
2h a 0min
519 kJ

Telecí kýta dušená na víně

(5 hlasů)
1h a 55min
580 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí maso se šalotkou, mrkví a žampióny

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat