Prostreno.cz

Kančí kýta s povidlovou omáčkou

Šťavnaté dušené kančí maso se skvělou omáčkou.

  • 2h a 50min

    20min příprava

    2h a 30min vaření

  • 716 kJ / 171 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy16g
tuky6g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Očištěné maso nakrájejte na silnější plátky.
  2. Na rozehřátém sádle lehce orestujte oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a na kostky nakrájenou slaninu.
  3. Přidejte oloupanou a na větší kousky nakrájenou mrkev a petržel, celé, oloupané stroužky česneku a nakrájené maso. Restujte, až se maso „zatáhne“.
  4. Přidejte všechno koření, osolte, opepřete a zalijte vývarem (můžete zalít i červeným vínem) a vařte, až je maso měkké.
  5. Omáčku propasírujte a do omáčky vmíchejte povidla.
  6. Omáčku můžete podle chuti zahustit strouhaným perníkem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    125,04g
  • Sacharidy:

    431,90g
    • Cukry:

      114,34g
  • Tuky:

    196,08g
  • Vláknina:

    88,10g

Aktivita pro spálení: 171 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení



Podobné recepty

Dušené srnčí na česneku

(27 hlasů)
2h a 50min
915 kJ

Zvěřinový guláš

(9 hlasů)
2h a 20min
434 kJ

Srnčí ragů

(4 hlasů)
1h a 50min
564 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Kančí kýta s povidlovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat