Prostreno.cz

Vepřová panenka plněná špenátem

Čerstvý listový špenát chutná mnohem lépe než protlaky známé ze školních jídelen. Čerstvý špenát se skvěle hodí k plnění masa.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 489 kJ / 116 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy14g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Na másle s olejem nechte zesklovatět nakrájenou šalotku, přidejte špenát a duste, až špenát zavadne.
  2. Špenát dochuťte solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
  3. Ke špenátu vmíchejte vařenou rýži.
  4. Maso rozkrojte tak, aby vznikl plát, maso lehce naklepejte a osolte.
  5. Na maso rozprostřete připravený špenát, maso zarolujte a ovažte potravinářským provázkem.
  6. Roládu položte do pekáčku, zalijte vývarem a přikryté pečte v troubě předehřáté na 190 °C doměkka.
  7. Před podáváním nakrájejte na plátky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,91g
  • Sacharidy:

    203,34g
    • Cukry:

      15,00g
  • Tuky:

    188,78g
  • Vláknina:

    31,59g

Aktivita pro spálení: 116 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

34

minut uklízení



Podobné recepty

Plněné mleté maso

(2 hlasů)
1h a 30min
1014 kJ

Vepřové maso s řapíkatým celerem

(5 hlasů)
1h a 20min
821 kJ

Vepřové plátky na olivách

(3 hlasů)
1h a 20min
926 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka plněná špenátem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat