Prostreno.cz

Kuřecí čtvrtky dušené s červeným zelím

Kuřecí maso, červené zelí a mrkev. Skvělý nedělní oběd.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 418 kJ / 99 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy8g
tuky4g

Ingredience na

  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 4 ks kuřecích čtvrtek - nebo větší stehna
  • 700 g červeného zelí
  • 2 ks šalotky
  • 1 ks větší mrkve
  • 2 stroužky česneku - prolisovaného
  • 300 ml masového, nebo zeleninového vývaru
  • 4 snítky oregana - nebo zarovnané lžíce sušeného
  • 5 špetek soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Do pekáčku nasypte oloupané, nakrájené šalotky, na nudličky nakrájené zelí a na kolečka nakrájenou mrkev.
  3. Vše jemně osolte, opepřete, přidejte 3 lžíce oleje a dobře promíchejte.
  4. Na zeleninu položte osolené, prolisovaným česnekem potřené kuřecí maso.
  5. Maso posypte lístečky oregana, nebo sušeným oreganem, podlijte vývarem a přikryté duste v předehřáté troubě 35 minut. Maso odkryjte a dopečte doměkka.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,68g
  • Sacharidy:

    204,79g
    • Cukry:

      22,20g
  • Tuky:

    112,84g
  • Vláknina:

    75,10g

Aktivita pro spálení: 99 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

29

minut uklízení



Podobné recepty

Plněné kuřecí plátky

(3 hlasů)
0min
889 kJ

Kuřecí prsa pečená s bramborami

(6 hlasů)
1h a 20min
700 kJ

Kuřecí kousky s omáčkou

(6 hlasů)
1h a 20min
590 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Kuřecí čtvrtky dušené s červeným zelím

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat