Prostreno.cz

Vepřové maso pečené se sušenými švestkami

Takto upečené maso je šťavnaté, voňavé a skvěle chutná.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 1074 kJ / 256 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy35g
tuky11g

Ingredience na

  • 1 kg vepřové kotlety bez kosti - nebo vepřová kýta
  • 4 stroužky česneku - prolisovaného
  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 3 špetky hrubě mletého pepře
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce červeného vinného octa
  • 120 ml olivového oleje
  • 10 ks sušených švestek
  • 80 g zelených oliv
  • 4 ks bobkového listu
  • 250 ml bílého vína

Postup přípravy

  1. Naporcované maso vložte do zapékací misky.
  2. Přidejte prolisovaný česnek, oregano, ocet, olivový olej, švestky, olivy, bobkový list, maso osolte, opepřete a dobře promíchejte.
  3. Zakryjte a marinujte přes noc v chladničce.
  4. Předehřejte troubu na 190 °C.
  5. Maso podlijte vínem a pečte přikryté přibližně hodinu. Během pečení alespoň jednou maso otočte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    62,20g
  • Sacharidy:

    283,50g
    • Cukry:

      49,20g
  • Tuky:

    151,28g
  • Vláknina:

    105,00g

Aktivita pro spálení: 256 kcal

32

minut jízdy na kole

24

minut běhu

76

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřová panenka plněná špenátem

(4 hlasů)
1h a 25min
489 kJ

Kuličky z mletého telecího masa

(3 hlasů)
1h a 15min
611 kJ

Vepřová pečeně na zelenině

(1 hlasů)
2h a 35min
577 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso pečené se sušenými švestkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat