Prostreno.cz

Celer pečený ve smetanové omáčce

Pečený celer s bílým vínem, hořčicí a parmazánem.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 647 kJ / 154 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy7g
tuky11g

Ingredience na

  • 1 ks většího celeru
  • 2 ks šalotky
  • 250 ml smetany - může být na vaření, nebo 33%
  • 150 ml bílého vína
  • 1 lžíce pikantní hořčice
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • 2 špetky soli
  • 0.5 hrnku nakrájené zelené petržele

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Důkladně omytý celer nakrájejte na 6 plátků.
  3. Oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno a nasypte ji do misky.
  4. Přidejte smetanu, víno, hořčici a promíchejte.
  5. Plátky celeru uložte do zapékací misky, jemně je osolte a přelijte je připravenou smetanou.
  6. Dejte do trouby a pečte 30-40 minut.
  7. Ke konci pečení posypte celer parmazánem.
  8. Před podáváním posypte nakrájenou petrželkou.
  9. Nejlepší příloha je bramborová kaše.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    47,91g
  • Sacharidy:

    41,22g
    • Cukry:

      11,64g
  • Tuky:

    70,56g
  • Vláknina:

    7,00g

Aktivita pro spálení: 154 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení



Podobné recepty

Kuskus s kuřecím masem

(4 hlasů)
60min
718 kJ

Králík dušený s celerem a mrkví

(1 hlasů)
1h a 55min
434 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Celer pečený ve smetanové omáčce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat