Prostreno.cz

Krevety s mátovou marinádou

S touto skvělou marinádou jsou krevety opravdová delikatesa.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 45min

    30min příprava

    15min vaření

  • 505 kJ / 120 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny16g
sacharidy3g
tuky5g

Ingredience na

  • 16 ks syrových nepředvařených krevet
  • Na marinádu
  • 1 hrnek čerstvé máty - otrhané lístky
  • 3 snítky čerstvého koriandru - zdrhnuté lístky
  • 1 ks dlouhé červené chilli papričky - nakrájené
  • 1 lžíce nastrouhané limetové kůry
  • 60 ml limetové šťávy
  • 120 ml panenského olivového oleje
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžičky mořské soli

Postup přípravy

  1. Ve vhodném mixéru nebo chopperu zpracujte najemno přísady na marinádu. Vznikne zhruba 250 ml.
  2. Čtvrtinu marinády promíchejte s krevetami a nechte stát 5 minut.
  3. Potom krevety opékejte na grilovací pánvi na středním ohni nebo na grilu asi 3–4 minuty, během grilování obracejte.
  4. Podávejte s další marinádou (čerstvou, v niž se krevety nemarinovaly).

TIP:

Krevety můžete loupat před tepelnou úpravou i po ní. Některým lidem připadá snažší loupat je až po uvaření, lépe si také zachovávají ve tvrdé krustě svou chuť. Odlomíte hlavičku, odtrhnete nožičky, stáhnete krunýřek. Po oloupání ostrým nožem udělejte zářez a odstraňte střívko. Syrové krevety jsou šedé, po uvaření zrůžoví.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,00g
  • Sacharidy:

    128,00g
    • Cukry:

      89,00g
  • Tuky:

    118,90g
  • Vláknina:

    15,00g

Aktivita pro spálení: 120 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení



Podobné recepty

Ryby dušené s koprem

(1 hlasů)
1h a 5min
1667 kJ

Ryba pečená na másle s česnekem

(7 hlasů)
30min
835 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krevety s mátovou marinádou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat