Ingredience na
- 16 ks
syrových nepředvařených krevet
- Na marinádu
- 1 hrnek
čerstvé máty
- otrhané lístky
- 3 snítky
čerstvého koriandru
- zdrhnuté lístky
- 1 ks
dlouhé červené chilli papričky
- nakrájené
- 1 lžíce
nastrouhané limetové kůry
- 60 ml
limetové šťávy
- 120 ml
panenského olivového oleje
- 1 lžíce
medu
- 2 lžičky
mořské soli
TIP:
Krevety můžete loupat před tepelnou úpravou i po ní. Některým lidem připadá snažší loupat je až po uvaření, lépe si také zachovávají ve tvrdé krustě svou chuť. Odlomíte hlavičku, odtrhnete nožičky, stáhnete krunýřek. Po oloupání ostrým nožem udělejte zářez a odstraňte střívko. Syrové krevety jsou šedé, po uvaření zrůžoví.