Prostreno.cz

Salát ze zelených fazolek

Smíchejte fazolky s ochuceným podmáslím a máte hotovou večeři. Tyhle fazolky se hodí jako rychlý oběd, nebo večeře.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 114 kJ / 27 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy3g
tuky1g

Ingredience na

  • 800 g zelených fazolek
  • 1.5 l vody
  • 1 balení listů červené řepy - Red chard
  • 0.5 lžičky soli
  • Na přeliv
  • 1 lžíce pískového cukru
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 150 ml podmáslí
  • 1 lžička celozrnné hořčice
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. Očištěné fazolky nasypte do osolené vařící vody a vařte je 5-8 minut.
  2. Fazolky sceďte a zchlaďte je v ledové vodě. Pak fazolky sceďte a nechte dobře okapat.
  3. Všechny ingredience na přeliv prošlehejte v misce metličkou.
  4. Fazolky nasypte na misku, přelijte připraveným podmáslím, posypte lístečky řepy a hned podávejte.

TIP:

Čerstvé lístky červené řepy koupíte v supermarketech. Pokud je neseženete použijte baby špenát, nebo polníček.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    15,32g
  • Sacharidy:

    119,90g
    • Cukry:

      103,80g
  • Tuky:

    149,33g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 27 kcal

3

minut jízdy na kole

2

minut běhu

8

minut uklízení



Podobné recepty

Salát ze syrové červené řepy

(4 hlasů)
20min
1756 kJ

Kuřecí salát s vejci

(2 hlasů)
55min
565 kJ

Salát s červenou paprikou a kuskusem

(7 hlasů)
35min
1145 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Salát ze zelených fazolek

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat