Prostreno.cz

Polévka z čerstvých hub s vínem

Vyzkoušejte recept na vynikající polévku z čerstvých hub s červeným vínem .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 375 kJ / 89 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky6g

Ingredience na

  • 300 g čerstvých lišek
  • 250 g čerstvých hub - například pravé hříbky
  • 2 lžíce másla
  • 1 ks šalotka
  • 200 ml 33% smetany
  • 250 ml červeného vína
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 1 špetka drceného kmínu
  • 2 lžíce tmavé instantní jíšky

Postup přípravy

  1. Očištěné houby nakrájejte,malé nechte vcelku.
  2. V hrnci na másle nechte zesklovatět oloupanou,nakrájenou šalotku.
  3. Přidejte houby ,posypte je kmínem a za stálého míchání houby orestujte.
  4. Houby zalijte vývarem,vínem a uvařte je doměkka.
  5. Do polévky přilijte smetanu,přidejte jíšku,polévku podle chuti osolte,opepřete a vařte ještě 5 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    42,72g
  • Sacharidy:

    184,80g
    • Cukry:

      17,00g
  • Tuky:

    183,80g
  • Vláknina:

    39,00g

Aktivita pro spálení: 89 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

26

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z čerstvých hub s vínem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat