Prostreno.cz

Vepřová játra se smaženou cibulí

Játra, hlavně hovězí a vepřová, jsou v naší kuchyni nejznámější v několika tradičních úpravách, zejména dušená, vyzkoušejte recept na játra restovaná s opečenou červenou cibulí.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 739 kJ / 176 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy16g
tuky9g

Ingredience na

  • 4 porce vepřových jater - á 150-180g
  • 300 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 2 lžíce másla
  • 4 ks velké červené cibule
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 8 ks malých listů hlávkového salátu
  • 1 hrst rukoly
  • 1 lžička tymiánu
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky

Postup přípravy

  1. Očištěná játra namočte na hodinu do mléka,(budou křehčí).
  2. Cibuli oloupejte,nakrájejte ji na tenké plátky a opečte ji na lžíci másla a 3 lžících oleje dozlatova.
  3. Játra osušte,obalte je v hladké mouce a orestujte je na zbývajícím oleji s 1 lžíci másla doměkka.Během restování posypte játra tymiánem .
  4. Játra osolte,opepřete a podávejte je s opečenou cibulí ,rukolou a natrhanými lístky salátu.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,80g
  • Sacharidy:

    179,80g
    • Cukry:

      16,00g
  • Tuky:

    191,55g
  • Vláknina:

    43,00g

Aktivita pro spálení: 176 kcal

22

minut jízdy na kole

16

minut běhu

52

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřová játra se smaženou cibulí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat