Prostreno.cz

Dezert s ricottou a mangem

Díky své jemné chuti je ricotta oblíbená dospělými i dětmi. Má mnohostranné využití a skvěle se hodí k přípravě dezertu.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 30min

    30min příprava

  • 753 kJ / 180 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy10g
tuky15g

Ingredience na

  • 2 ks manga
  • 300 ml 40% smetany
  • 300 g ricotty
  • 1 lžíce jemně nastrouhané limetkové kůry
  • 1 lžička medu
  • 0.5 ks lusku vanilky

Postup přípravy

  1. Oloupané mango rozmixujte v kuchyňském robotu na pyré.
  2. Smetanu vyšlehejte a lehce promíchejte s medem, ricottou, dření vanilky a limetkovou kůrou.
  3. Do sklenic dejte vrstvu ricotty, vrstvu rozmixovaného manga, vrstvu ricotty, mango a ricottu.
  4. Pohár můžete ozdobit kostičkami manga. Hned podávejte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    16,63g
  • Sacharidy:

    153,66g
    • Cukry:

      95,00g
  • Tuky:

    54,30g
  • Vláknina:

    1,00g

Aktivita pro spálení: 180 kcal

22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

53

minut uklízení



Podobné recepty

Rebarborová granita

(1 hlasů)
4h a 15min
389 kJ

Koláč s jahodami a bílou čokoládou

(3 hlasů)
1h a 10min
1216 kJ

Chlebíček s hruškami

(3 hlasů)
1h a 15min
990 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dezert s ricottou a mangem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat