Prostreno.cz

Polévka z červeného zelí

Zelná polévka s balsamicem, vínem a ricottou.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 214 kJ / 51 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy8g
tuky2g

Ingredience na

  • 300 g červeného zelí
  • 1 ks červené cibule
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks malého pórku - pouze bílá část
  • 200 ml červeného vína
  • 2 l masového vývaru
  • 0.5 lžíce balsamico redukce
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka mletého pepře
  • K podávání
  • 4 lžíce sýra ricotta
  • Na ozdobu
  • 1 hrnek klíčků (výhonků) červené řepy - volitelné

Postup přípravy

  1. Očištěnou zeleninu nakrájejte. Cibuli a pórek na plátky, zelí na nudličky.
  2. V hrnci na oleji s máslem nechte zesklovatět cibuli, přisypte pórek, zelí a minutu míchejte.
  3. Zeleninu zalijte vývarem, vínem a vařte, až je zelenina měkká.
  4. Pokud chcete, můžete polévku rozmixovat.
  5. Polévku dochuťte solí, pepřem a balsamicem.
  6. Podávejte se sýrem ricotta, ozdobené klíčky červené řepy.

TIP:

Klíčky (výhonky) červené řepy koupíte v prodejnách se zdravou výživou.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    24,55g
  • Sacharidy:

    118,95g
    • Cukry:

      20,00g
  • Tuky:

    195,96g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 51 kcal

6

minut jízdy na kole

4

minut běhu

15

minut uklízení



Podobné recepty

Polévka z rukoly

(4 hlasů)
55min
561 kJ

Polévka z pečených rajčat

(5 hlasů)
0min
376 kJ

Hříbková polévka s rýží

(2 hlasů)
45min
271 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí karbanátky

(4 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka z červeného zelí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat