Prostreno.cz

Telecí hřebínek s petrželovou krustou

Na pečení je vhodné také hrudi, kýta, nebo krk, ale hřbet s kostí je nejlepší.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 621 kJ / 148 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny21g
sacharidy7g
tuky4g

Ingredience na

  • 1.5 kg telecího hřbetu s kostí
  • 4 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 1 svazek petrželky - nasekané
  • 4 plátky čerstvého toustového chleba
  • 1.5 lžíce strouhaného parmezánu
  • 400 ml masového, nebo zeleninového vývaru

Postup přípravy

  1. Maso omyjte, osušte, odblaňte a odstraňte případný tuk na povrchu.
  2. Maso osolte, opepřete a důkladně potřete hořčicí. Hořčici vetřete do masa.
  3. Troubu předehřejte na 180 °C.
  4. Toustový chléb rozdrobte do misky, přidejte nakrájenou petrželku, parmezán a dobře promíchejte - prohněťte.
  5. Maso vložte do pekáčku a důkladně ho potřete připravenou strouhankou, kterou „přimáčkněte„ k masu.
  6. Maso podlijte vývarem, dejte do předehřáté trouby, přikryjte a pečte 45 minut.
  7. Maso odkryjte a dopečte doměkka.
  8. Snižte teplotu na 60 °C a nechte maso v troubě ještě 20 minut odpočívat.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    100,20g
  • Sacharidy:

    117,00g
    • Cukry:

      7,84g
  • Tuky:

    55,30g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 148 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Telecí balíčky s chřestem

(2 hlasů)
1h a 30min
956 kJ

Telecí rolády s majoránkou

(7 hlasů)
1h a 25min
1228 kJ

Dušené telecí kostky

(2 hlasů)
2h a 0min
645 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí hřebínek s petrželovou krustou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat