Prostreno.cz

Jarní salát s křepelčími vejci

Kuskus je ideální základ pro rychlá jídla salátového typu.Vyzkoušejte ho s hráškem a křepelčími vajíčky.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 35min

    25min příprava

    10min vaření

  • 642 kJ / 153 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy12g
tuky8g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Kuskus zalijte horkým vývarem, promíchejte ho vidličkou a nechte asi 10 minut odstát pod pokličkou.
  2. Křepelčí vajíčka vložte do studené vody, přiveďte k varu a vařte 2 minuty. Zchlaďte je studenou vodou a oloupejte.
  3. Očištěný, na větší kousky nakrájený chřest a hrášek nasypte do vařící osolené vody a vařte 5 minut. Poté sceďte a přelijte studenou vodou. Nechte dobře okapat.
  4. Smíchejte strouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, bylinky a olivový olej, osolte opepřete a promíchejte.
  5. Kuskus rozdělte na talíře, přidejte zeleninu a pokapejte ji ochuceným olejem.
  6. Nahoru položte rozkrojená vejce, která jemně osolte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,80g
  • Sacharidy:

    198,56g
    • Cukry:

      14,40g
  • Tuky:

    116,10g
  • Vláknina:

    39,00g

Aktivita pro spálení: 153 kcal

19

minut jízdy na kole

14

minut běhu

45

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jarní salát s křepelčími vejci

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat