Prostreno.cz

Karbanátky se špenátem

Karbanátky jsou klasika. Na karbanátky lze využít jakýkoli druh masa a přidat můžete třeba zeleninu, v tomto receptu konkrétně špenát.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 898 kJ / 214 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy3g
tuky18g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g mletého masa - může být jeden druh, nebo mix
  • 150 g baby špenátu - nahrubo nasekaného
  • 1 ks šalotky - drobně nakrájená
  • 1 ks masité rajče - oloupané, drobně nakrájené
  • 80 g strouhaného tvrdého sýra - podle vlastní chuti
  • 3 snítky petrželky - nasekané
  • 4 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • Na smažení
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Ve velké míse smíchejte mleté maso, nakrájený špenát, nakrájenou šalotku, rozšlehané vejce, nakrájené rajče, nastrouhaný sýr a nasekanou petrželku.
  2. Směs podle chuti osolte, opepřete a dobře promíchejte.
  3. Ze směsi tvarujte placičky-karbanátky a zvolna je opečte na rozehřátém oleji s máslem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    76,54g
  • Sacharidy:

    95,91g
    • Cukry:

      16,20g
  • Tuky:

    247,53g
  • Vláknina:

    34,69g

Aktivita pro spálení: 214 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

63

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Karbanátky se špenátem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat