Prostreno.cz

Rizoto s liškami

Skvělé krémové rizoto připravíte z kvalitní rýže a silného vývaru. Lišky mu dodají perfektní chuť.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 535 kJ / 127 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy16g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 300 g rýže na rizoto - Carnaroli nebo Roma
  • 3 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks malé, nakrájené cibule
  • 150 ml bílého vína
  • 400 g čerstvých hub - lišky
  • 2 špetky kmínu
  • 80 g strouhaného sýra typu parmazán
  • 3 lžíce oleje
  • 1 l horkého masového vývaru
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Na 2 lžících oleje a lžíci másla osmahněte očištěné houby. Malé lišky nechte vcelku, velké nakrájejte.
  2. Houby posypte kmínem, podlijte naběračkou vývaru a duste doměkka. Podle chuti houby osolte a opepřete. Pár kousků lišek si odložte na zdobení.
  3. Ve větším kastrolu osmažte na 2 lžících másla a lžíci oleje nakrájenou cibuli a celý oloupaný česnek.
  4. Přisypte rýži a ze všech stran ji opražte.
  5. K rýži přilijte víno a nechte víno odpařit.
  6. Stroužky česneku vyndejte.
  7. Naběračkou postupně přilévejte vývar, jakmile se vstřebá, přilijte další. Občas zamíchejte. Asi po dvaceti minutách bude rýže ‚al dente‘.
  8. Do rýže vmíchejte nastrouhaný sýr a lišky.
  9. Rizoto podávejte ozdobené liškami.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    81,10g
  • Sacharidy:

    245,70g
    • Cukry:

      15,64g
  • Tuky:

    235,53g
  • Vláknina:

    39,00g

Aktivita pro spálení: 127 kcal

15

minut jízdy na kole

12

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rizoto s liškami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat