Prostreno.cz

Grilovaný tuňák s červenou paprikou a cibulí

Tuňák je na grilování jedna z nejvhodnějších, ale také luxusních potravin, vychutnejte si tuto rybu při některých ze slavnostních příležitostí.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 55min

    30min příprava

    25min vaření

  • 430 kJ / 102 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy3g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g chlazeného tuňáka
  • 2 ks červené papriky
  • 2 ks cibule
  • 4 špetky soli
  • Na marinádu
  • 3 lžíce rýžového octa
  • 0.5 lžíce strouhaného, čerstvého zázvoru
  • 90 ml oleje
  • 2 lžíce bio sojové omáčky
  • 1 lžička medu
  • 6 lístků koriandru - nasekaného
  • 2 špetky chilli vloček

Postup přípravy

  1. V misce prošlehejte všechny surovina na marinádu.
  2. Tuňáka nakrájejte na stejně velké kostky a vložte ho do marinády, opatrně promíchejte, aby se obalily všechny kousky. Nechte minimálně 30 minut v chladu.
  3. Oloupanou cibuli a očištěné papriky nakrájejte na stejně velké kousky.
  4. Tuňáka, papriku a cibuli střídavě navlečte na kovové špejle.
  5. Grilujte na středně předehřátém grilu, podle velikosti kostek tuňáka, 5-6 minut z každé strany. Hotového tuňáka podle chuti osolte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,00g
  • Sacharidy:

    134,60g
    • Cukry:

      94,60g
  • Tuky:

    118,85g
  • Vláknina:

    7,00g

Aktivita pro spálení: 102 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

30

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Grilovaný tuňák s červenou paprikou a cibulí

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat