Prostreno.cz

Ryba na bílém víně s cherry rajčaty

Vychutnejte si tuhle skvělou úpravu rybího masa s jemně pikantní chutí.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 392 kJ / 93 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy7g
tuky6g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 hrnek zelené petrželky - nakrájené
  • 6 lístků máty - nakrájené
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • K přípravě
  • 800 g chlazeného rybího filé
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 lžíce oleje
  • 1 ks šalotky - nakrájené na tenké plátky
  • 3 stroužky česneku - nakrájený na silné plátky
  • 1 ks bobkového listu
  • 300 g cherry rajčat
  • 4 lžičky sladké chilli omáčky
  • 200 ml suchého bílého vína

Postup přípravy

  1. Nakrájenou petrželku, mátu, rozpuštěné máslo a citronovou šťávu dobře promíchejte.
  2. Ve velké pánvi zahřejte olej na střední teplotu.
  3. Přidejte nakrájenou šalotku a míchejte 2 minuty.
  4. Přidejte bobkový list, rajčata, přikryjte a duste 10 minut, občas promíchejte.
  5. Přidejte víno, nakrájený česnek a vařte, až se víno odpaří na polovinu.
  6. Rybí filety osolte a položte je na rajčata. Každý kousek ryby pokapejte lžičkou sladké chilli omáčky.
  7. Přikryjte a duste přibližně 10-15 minut, podle velikosti filé. V polovině dušení ryby opatrně otočte.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    22,30g
  • Sacharidy:

    126,90g
    • Cukry:

      16,80g
  • Tuky:

    190,48g
  • Vláknina:

    35,00g

Aktivita pro spálení: 93 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

27

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Ryba na bílém víně s cherry rajčaty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat