Prostreno.cz

Dušené telecí maso

Recept na jemné telecí maso dušené s vínem.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 1h a 5min

    15min příprava

    50min vaření

  • 662 kJ / 158 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy13g
tuky6g

Ingredience na

  • 800 g telecí plece
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 200 ml bílého vína
  • 150 ml vody
  • 2 stroužky česneku
  • 4 ks šalotky
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 špetky soli
  • 2 ks bobkového listu
  • 3 špetky pepře
  • 1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

  1. Na oleji nechte zesklovatět nakrájenou šalotku a nakrájený česnek. Zaprašte paprikou.
  2. Maso nakrájejte na kostky, přidejte k šalotce a orestujte. Dále přidejte bobkový list, rajčatový protlak, nasekaný česnek, osolte opepřete.
  3. Zalijte vínem a vodou. Přikryté duste doměkka. Před koncem dušení zaprašte moukou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    99,40g
  • Sacharidy:

    314,50g
    • Cukry:

      24,20g
  • Tuky:

    127,98g
  • Vláknina:

    93,00g

Aktivita pro spálení: 158 kcal

19

minut jízdy na kole

15

minut běhu

47

minut uklízení



Podobné recepty

Telecí roláda s brusinkovou náplní

(16 hlasů)
45min
762 kJ

Marinované telecí kotlety podle Zdeňka Pohlreicha

(27 hlasů)
50min
743 kJ

Pečená telecí játra

(16 hlasů)
55min
553 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Dušené telecí maso

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat