Prostreno.cz

Kapustová polévka se slaninou

Sytá , kapustová polévka ,kterou můžete podávat s pečivem jako hlavní chod.

Ohodnotit
(7 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 179 kJ / 43 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy1g
tuky3g

Ingredience na

  • K podávání
  • 150 g anglické slaniny - nakrájená na proužky
  • K přípravě
  • 350 g kapusty - nakrájená na silnější proužky
  • 1 ks pórek ,pouze bílá část - nakrájený na plátky
  • 1 stonek řapíkatého celeru bez nati - nakrájený na plátky
  • 2 ks malé brambory
  • 2 l vody
  • 1.5 lžíce bio sypkého kuřecího vývaru - nebo zeleninového
  • 2 lžíce oleje
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. V hrnci na rozehřátém oleji krátce orestujte nakrájený pórek.
  2. Přidejte nakrájený celer, oloupané, na kostky nakrájené brambory, nakrájenou kapustu ,vodu a sypký vývar. Vařte 30 minut .
  3. Mezitím na nepřilnavé pánvi osmažte slaninu.
  4. Větší polovinu polévky rozmixujte a přidejte do nerozmixované polévky. Dochuťte solí a pepřem .
  5. Podávejte s opečenou slaninou.

TIP:

Pokud nechcete , nemusíte polévku mixovat .




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    57,60g
  • Sacharidy:

    80,20g
    • Cukry:

      9,34g
  • Tuky:

    139,90g
  • Vláknina:

    25,00g

Aktivita pro spálení: 43 kcal

5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

12

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Kapustová polévka se slaninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat