Prostreno.cz

Letní polévka s jablky

Polévka ze žluté řepy s jablky chutná skvěle a příprava vám zabere jen málo času.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 406 kJ / 97 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy23g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 180 g žluté řepy
  • 2 stroužky česneku
  • 2 l zeleninového - nebo kuřecího vývaru
  • 2 ks malá , kyselá jablka
  • 2 špetky soli
  • 1 lžička jablečného octa
  • 0.5 lžíce strouhaného,čerstvého křenu - volitelné
  • Na posypání
  • 2 snítky čerstvého tymiánu

Postup přípravy

  1. Řepu oloupejte , polovinu nastrouhejte na hrubém struhadle , zbytek nakrájejte na kostky.
  2. Omytá jablka bez jádřinců nakrájejte na stejně velké kostky jako řepu.
  3. Do vývaru nasypte na kostky nakrájenou řepu a vařte ji 10 minut , nebo až bude skoro měkká .
  4. Do polévky přidejte nastrouhanou řepu a vařte 5 minut.
  5. Přidejte nakrájená jablka a vařte 5-10 minut , záleží na druhu jablek , jablka by se neměla rozvařit.
  6. Polévku dochuťte solí a jablečným octem , podle chuti přidejte křen.
  7. Před podáváním posypte lístky tymiánu.

TIP:

Žlutou řepu koupíte v supermarketech ,nebo na farmářském trhu.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    11,00g
  • Sacharidy:

    57,00g
    • Cukry:

      2,00g
  • Tuky:

    1,38g
  • Vláknina:

    16,00g

Aktivita pro spálení: 97 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

28

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Letní polévka s jablky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat