Prostreno.cz

Vepřové kotlety na šalotce

Kotlety jsou na dušení ideální . Dušené s bílým vínem jsou křehké a šťavnaté .

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 783 kJ / 187 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy6g
tuky13g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks vepřové kotlety bez kosti
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého černého pepře
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • 3 ks šalotky - nakrájené na silnější plátky
  • 300 ml bílého vína
  • 2 stroužky česneku
  • 1.5 lžičky škrobové moučky - nebo lžíce instantní jíšky

Postup přípravy

  1. Kotlety osolte , opepřete a opečte je spolu s nakrájenou šalotkou na 2 lžících másla a 2 lžících oleje.
  2. Maso zalijte vínem,přidejte celé oloupané stroužky česneku a duste doměkka,(podle potřeby můžete přidat malinko vody) .
  3. Šťávu zahustěte škrobovou moučkou , nebo instantní jíškou. Podávejte s rýží .

TIP:

Šalotku v receptech můžete nahradit například červenou cibulí , šalotky ale mají unikátní jemnější chuť než ostatní druhy cibule .




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    46,00g
  • Sacharidy:

    197,80g
    • Cukry:

      15,00g
  • Tuky:

    206,58g
  • Vláknina:

    30,00g

Aktivita pro spálení: 187 kcal

23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

55

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety na šalotce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat