Celerový salát s parmezánem
Křupavý , lehký , osvěžující salát plný vitamínů. Řapíkatý celer obsahuje vitamíny B1, B2, B3, B5, B6, B9, cholin a vitamín C. Celer je také velmi dobrým zdrojem minerálů, jako je vápník, hořčík, fosfor, draslík a sodík.
-
-
1179 kJ / 281 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny10g
sacharidy6g
tuky25g
Ingredience na
- K přípravě
- 4 stonky
řapíkatého celeru
- 4 lžíce
extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce
citronové šťávy
- 2 špetky
soli
- 1 ks
červená cibule
- nakrájená na tenké plátky
- Na posypání
- 100 g
parmezánu
- nastrouhaný na hoblinky
- 2 špetky
chilli vloček
- volitelné
Postup přípravy
- Olej ,citronovou šťávu a sůl prošlehejte v misce metličkou.
- Omyté stonky celeru nakrájejte na stejně velké kousky a nasypte je do větší misky.
- Přidejte oloupanou, na tenké plátky nakrájenou cibuli a zakápněte ochuceným olejem.
- Posypte hoblinkami parmezánu a hned podávejte.
- Podle chuti můžete posypat chilli vločkami.
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: