Prostreno.cz

Celerový salát s parmezánem

Křupavý , lehký , osvěžující salát plný vitamínů. Řapíkatý celer obsahuje vitamíny B1, B2, B3, B5, B6, B9, cholin a vitamín C. Celer je také velmi dobrým zdrojem minerálů, jako je vápník, hořčík, fosfor, draslík a sodík.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 20min

    20min příprava

  • 1179 kJ / 281 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy6g
tuky25g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 stonky řapíkatého celeru
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 špetky soli
  • 1 ks červená cibule - nakrájená na tenké plátky
  • Na posypání
  • 100 g parmezánu - nastrouhaný na hoblinky
  • 2 špetky chilli vloček - volitelné

Postup přípravy

  1. Olej ,citronovou šťávu a sůl prošlehejte v misce metličkou.
  2. Omyté stonky celeru nakrájejte na stejně velké kousky a nasypte je do větší misky.
  3. Přidejte oloupanou, na tenké plátky nakrájenou cibuli a zakápněte ochuceným olejem.
  4. Posypte hoblinkami parmezánu a hned podávejte.
  5. Podle chuti můžete posypat chilli vločkami.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,00g
  • Sacharidy:

    38,00g
    • Cukry:

      12,64g
  • Tuky:

    128,75g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 281 kcal

35

minut jízdy na kole

26

minut běhu

83

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Celerový salát s parmezánem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat