Prostreno.cz

Květák zapečený s čedarem

Recept na rychlovku, kterou zvládne každý - květák zapečený se sýrem.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 50min

    15min příprava

    35min vaření

  • 361 kJ / 86 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy5g
tuky6g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Na hluboké pánvi nechte rozehřát máslo, přidejte mouku a sůl. Míchejte a postupně přidávejte mléko. Nakonec vmíchejte nastrouhaný sýr. Míchejte, až se sýr rozpustí.
  2. Květák vložte do dvou menších zapékacích misek a zalijte omáčkou z čedaru. Pečte v troubě na 180°C přibližně 30-35 minut. Posypte nakrájenou zelenou petrželkou a podávejte.

TIP:

Květák je lehce stravitelný, obsahuje hodně vody, vitamínů a minerálů. Neobsahuje téměř žádný tuk a jeho energetická hodnota je jen 121kJ/100g. Jedna porce květáku nám pokryje denní dávku vitamínu C. Květák působí na naše tělo močopudně, takže odvodňuje a to se využívá v řadě nejen redukčních diet. Navíc pravidelnou konzumací posilujeme imunitní systém, snižujeme krevní tlak, bojujeme proti infekcím.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,40g
  • Sacharidy:

    96,34g
    • Cukry:

      6,13g
  • Tuky:

    120,50g
  • Vláknina:

    5,00g

Aktivita pro spálení: 86 kcal

10

minut jízdy na kole

8

minut běhu

25

minut uklízení



Podobné recepty

Květákové placičky se šunkou

(24 hlasů)
50min
346 kJ

Květákové placičky

(30 hlasů)
50min
246 kJ

Květáková polévka s brokolicí

(34 hlasů)
35min
159 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Květák zapečený s čedarem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat