Čatní z manga
Chatni , chutney a česky čatní . Čatní je souhrnný název pro mnoho druhů hustých omáček, připravovaných z rozličných surovin jako ovoce, zelenina, rozinky, česnek, cibule, hořčice, ocet a dalšího množství přísad . Používá se k dochucení jídel masových i vegetariánských.
-
1h a 10min
25min příprava
45min vaření
-
845 kJ / 201 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny1g
sacharidy28g
tuky10g
Ingredience na
- K přípravě
- 800 g
čerstvého , oloupaného manga
- 2 lžíce
rostlinného oleje
- 0.5 lžičky
chilli vloček
- 1 ks
velká cibule
- oloupaná, nakrájená na kostičky
- 1 lžíce
čerstvého nastrouhaného zázvoru
- 1 ks
menší červená paprika
- nakrájená na malé kostičky
- 150 ml
100 % ananasové šťávy
- 2 lžíce
jablečného octa
- 3 lžíce
hnědého cukru
- 2 lžičky
mletého kari koření
- 1 lžička
soli
- zarovnaná
- 2 lžíce
zlatých rozinek
Postup přípravy
- Ve větším rendlíku rozehřejte olej , přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět.
- Přidejte zázvor , nakrájenou papriku a restujte 1 až 2 minuty.
- Přisypte nakrájené mango ,chilli vločky a minutu míchejte.
- V malé misce smíchejte ananasovou šťávu, ocet, cukr , kari a směs vmíchejte k mangu.
- Směs přiveďte k varu a za častého míchání nechte 30 minut dusit.
- Dochuťte solí a vmíchejte rozinky ,promíchejte a už nevařte .
- Horké čatní dejte do skleniček , uzavřete je víčky a nechte vychladnout.
Složení nutričních hodnot
Sledujte nás na sociálních sítích: