Prostreno.cz

Jáhlový nákyp se zeleninou

Sytější obměna sladkého jáhlového nákypu.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 391 kJ / 93 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy9g
tuky6g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Veškerou zeleninu a houby očistěte, omyjte a nakrájejte na menší kousky.
  2. V hluboké pánvi na 4 lžících rozehřátého másla nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte tymián, promíchejte a přidejte ostatní zeleninu. Restujte 5 minut. Pak přidejte propláchnuté jáhly, promíchejte, zalijte vývarem a duste přikryté 30 minut. Občas promíchejte. Podle chuti osolte.
  3. Jáhly se zeleninou dejte do zapékací misky, posypte hrubě mletými mandlemi, pokapejte rozpuštěným máslem, vložte do trouby předehřáté na 200°C a pečte 15-20 minut.
  4. Můžete podávat teplý i studený se zeleninovým salátem.

TIP:

Čím jsou jáhly prospěšné: Díky obsahu minerálních látek zlepšují metabolismus a mohou být nápomocny jak při snaze zhubnout a tak i ztloustnout. Východní medicína je využívá při léčbě sleziny a slinivky břišní a proto jsou vynikající potravinou pro diabetiky.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,63g
  • Sacharidy:

    115,68g
    • Cukry:

      19,80g
  • Tuky:

    138,75g
  • Vláknina:

    34,62g

Aktivita pro spálení: 93 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

27

minut uklízení



Podobné recepty

Baklažány se smetanou

(9 hlasů)
40min
725 kJ

Kuskus s mrkví

(8 hlasů)
30min
657 kJ

Houbové ragú

(9 hlasů)
35min
310 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jáhlový nákyp se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat