Prostreno.cz

Zeleninová polévka z „kostky“

Recept na polévku z bujonové kostky s krutóny se sýrem.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 1h a 40min

    15min příprava

    1h a 25min vaření

  • 455 kJ / 108 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy13g
tuky5g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Omytou cuketu nakájejte na malé kostičky, omyté cibulky nakrájejte na kolečka a orestujte v hrnci s máslem. Přidejte prolisovaný česnek, promíchejte a zalijte vývarem. Přidejte bobkový list a vařte 10 minut.
  2. Na plech s pečícím papírem položte kolečka nakrájené bagety a každé kolečko posypte nastrouhaným sýrem. Dejte do trouby pod gril a nechte, až se sýr rozpustí.
  3. Z polévky vyndejte bobkový list, dochuťte solí a pepřem, rozdělte na talíře a podávejte s krutony se sýrem.

TIP:

Bujón je francouzský výraz pro čistý vývar z masa nebo zeleniny podávaný jako polévka. Průmyslově vyráběná kostka tento vývar nahrazuje a v kuchyni se používá pro rychlou přípravu polévek a omáček nebo jejich dochucení. Bujónové kostky jsou vyráběny z různých základů a podle nich jsou označovány. Mohou to být bujóny z hovězího masa, drůbežího masa, zeleniny a dalších surovin.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    61,30g
  • Sacharidy:

    215,30g
    • Cukry:

      15,00g
  • Tuky:

    128,28g
  • Vláknina:

    58,00g

Aktivita pro spálení: 108 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

32

minut uklízení



Podobné recepty

Jednoduchá mrková polévka - 3 ingredience

(15 hlasů)
20min
1993 kJ

Polévka Minestrone trochu jinak

(19 hlasů)
35min
303 kJ

Polévka ze záhonku

(27 hlasů)
25min
464 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zeleninová polévka z „kostky“

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat