Prostreno.cz

Játra na cibulce

Klasický, jednoduchý recept na játra vepřová na cibulce.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 30min

    10min příprava

    20min vaření

  • 620 kJ / 148 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy5g
tuky6g

Ingredience na

  • 800 g vepřových jater
  • 150 ml bílého vína
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička červené sladké papriky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce oleje
  • 3 špetky čerstvě namletého pepře
  • 3 špetky soli
  • 1 ks cibule

Postup přípravy

  1. V kastrolu na rozehřátém oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte na plátky nakrájený česnek a očištěná, nakrájená játra. Posypte paprikou, promíchejte, zaprašte moukou a za stálého míchání restujte 5 minut.
  2. Játra podlijte vínem a duste 15-20 minut doměkka. Hotová játra dochuťte solí a pepřem.
  3. Podávejte s rýží.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    60,10g
  • Sacharidy:

    239,00g
    • Cukry:

      21,20g
  • Tuky:

    119,43g
  • Vláknina:

    65,00g

Aktivita pro spálení: 148 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

44

minut uklízení



Podobné recepty

Pikantní kuřecí játra

(31 hlasů)
30min
938 kJ

Kuřecí játra po maďarsku

(16 hlasů)
25min
873 kJ

Játrová omáčka

(23 hlasů)
50min
741 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Játra na cibulce

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat