Prostreno.cz

Králík na tymiánu

Králík patří k pochoutkám v české kuchyni, navíc králičí maso je dietní.

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 617 kJ / 147 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny19g
sacharidy5g
tuky6g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Omytého králíka naporcujte na 8 porcí, osolte a opepřete.
  2. Očištěnou mrkev, oloupanou cibuli a česnek nakrájejte. Do pekáčku dejte králíka, mrkev, česnek a cibuli. Posypte nakrájeným tymiánem, nakrájeným rozmarýnem a lehce promíchejte.
  3. Přelijte rozpuštěným máslem, podlijte šálkem vody, přikryjte a pečte v troubě při 200°C asi 50-60 minut.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    60,74g
  • Sacharidy:

    204,30g
    • Cukry:

      17,00g
  • Tuky:

    106,28g
  • Vláknina:

    88,10g

Aktivita pro spálení: 147 kcal

18

minut jízdy na kole

14

minut běhu

43

minut uklízení



Podobné recepty

Svíčková z králíka a houskový knedlík

(13 hlasů)
2h a 35min
982 kJ

Králík v pelíšku

(11 hlasů)
1h a 15min
742 kJ

Králík na víně

(15 hlasů)
1h a 20min
923 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík na tymiánu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat